Qigong

Qigong betekent (vrij vertaald) spelen met je levensenergie. Het zijn meestal rustige, vloeiende bewegingen die we staand doen. Het is geweldig om te ervaren wat deze vertraging en verzachting met je doet. Het is zó’n andere insteek dan we gewend zijn van onze gemiddelde omgeving. Alleen al daarom verrijkend!

Fijn voor je lichaam...

Qigong komt oorspronkelijk uit China en kan helend werken voor je lichaam. Er is ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van qigong op het lichaam. Helder is aangetoond dat het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en versterkt. Hoe fascinerend is dit?!  Nog altijd is qigong een onderdeel van de traditionele gezondheidszorg in China.

... en je geest!

Naast de voordelen voor je fysieke gezondheid, is het ook een superfijne manier om je ruimer en vrijer te voelen. Door de luchtige bewegingen en het ontspannende effect, kom je wat losser van de vaak drukke geest. Dat geeft meer ruimte voor verbinding met je lichaam en ziel. Vanuit vrijer bewegen, je vrijer voelen!

Wat komt aan bod?

In de lessen zijn gebouwd op zes belangrijke qigong-elementen:

  • speel met moeiteloosheid - op je eigen-wijze bewegen
  • verzacht - je flexibel voelen en vrij zijn van ego-fixaties (‘ik wil’)
  • gebruik je inbeeldingskracht - ervaring verrijken door je beeld-denken in te zetten
  • vier je beleving - ervaring van de beweging is belangrijker dan de techniek
  • forceer niets - adem en beweeg natuurlijk & vrij
  • werk met laag en leeg zijn - ben zoals het water dat vanzelf naar het laagste punt stroom en ben leeg als een vallei die vanzelf volstroomt

Maar ja, dit zijn natuurlijk ‘slechts’ woorden. De manier waarop qigong op jou inwerkt, ervaar je natuurlijk alleen maar door te doen!
Dus doe eens gek, en schrijf je in voor een proefles. ;  )