Yogastudio-stress

Het opzetten van de nieuwe yogastudio heeft me talloze haar-uittrek-momenten gegeven. Een website die zomaar z’n eigen plan trekt, tekenprogramma’s die niet luisteren en behang dat niet wil plakken. Heel fijn…

Hamvraag
Nou ja, dus echt niet toen ik er met m’n ego middenin stond. Ego: ‘waarom kan het nou niet gewoon volgens míjn planning gaan?!? Precies volgens míjn wil?!?’ Want dat is eigenlijk de hamvraag… Mijn WIL. Lekker sterk, stevig en zeer gericht aan het werk. Het is een andere weg dan het yoga-pad.

Yoga-regels
Maar ja, nu ik yogadocent ben moet ik natuurlijk wel volledig volgens de heersende yogaprincipes leven. Vind mijn ego. Dus er moet wat veranderen! Nog meer op mijn to-do-lijst... Het blijkt een zware opgave, die verwachte nep-yoga-attitude. Niet vol te houden!!

Enjoy!
De remedie? Yoga ‘slechts’ ervaren, voelen in plaats van yoga ‘doen’. Lekker pretentieloos gewoon die yogamat op. Koppie legen en het lichaam verzachten. En ja hoor, die oerdrukke geest van mij gaat vanzelf mee.

Essentie
De essentie komt weer bovendrijven en de eigenlijk-niet-zo-relevante dingen zinken naar de bodem. Zucht, wat een ruimte en rust. En ik herinner me weer: het gaat om het genieten van dat wat je doet. Met je hart, terwijl het ego even lekker op vakantie is. De yoga-lol is weer terug!

Zo, en nu snel nog even de rolgordijnen opfrissen, de tuin aan de kant en de yogamatjes oppoetsen. ; )

Tot volgende week!
Simone

Reactie toevoegen