Mooi plan mét begin

‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.’ Een oer-oude slogan die weer in m'n grijze cellen opborrelde. Als trouw lid van de Club-Van-Plannetjes-Smeders, drukte ik m'n computer aan en zeeg neer op de zetel.

Ehh…-fase
Vol enthousiasme begon ik huurruimtes te checken voor extra... ehh ja... extra wat? Extra yogalessen? Extra ehh...? Hmm, geen idee wat ik echt wou. Dus begon ik opnieuw. En dan nu bij het begin: wat wil ik doen met de yoga-club?

Bijna bij het begin
Driftig begon ik te schrijven (dat dwong om iets meer & langer na te denken). Wie heeft er behoefte aan yoga?? Wie spreekt het aan?? Waar kan ik m'n lessen 'verkopen'?? Pff, de lol was er na een paar minuten al af. Even vloog er een paniek-gevoel door me heen: wil ik dan geen yoga meer geven? Ben ik nu al genezen van mijn yoga-devotie?!?! Dat kan toch niet?!?!

Ja, echt begonnen
Nee, dat kan ook niet zo maar. Ik besefte me dat ik gewoon nog steeds niet bij het Begin was begonnen: mezelf. Wat wil IK, MOI, JAG (=Zweeds)? Het is tenslotte míjn tijd en energie die ik er in ga stoppen. Dusss, leunde ik ff naar achteren en vroeg me af: wat zijn mijn waarden van waaruit ik iets wil doen? Wat drijft me?

Stap voor stap
Na ampel beraad & ondersteuning door een mooi programma* kwam ik uit op: verbinding, passie, open, balans en vrij. Mooi begin. Hoe verder? Nou, met de leefregels die me ondersteunen om volgens deze kernwaardes te leven. Dat ging dus over doen en laten. En uiteindelijk kwamen heldere doelen op papier te staan. Zoals haalbare werktijden, 3x per dag een mindful-moment (alarmfunctie op m'n mobiel staat nu volgeprogrammeerd) en het ontwikkelen van HSP-yogalessen (hoogsensitieve personen) in de januari-maand.

Kip-mét-kop
Ik ren niet meer rond als een kip-zonder-kop om maar met iets (whatever) bezig te zijn. En het belangrijkst is dat ik nu weet waarom ik iets doen. Omdat ik er super-de-puper-gelukkig van word!!!! (oei, een flip-momentje…)

Daardoor blijft het motivatie-vuurtje stevig fikken. Ik ren wel rond, maar dan inclusief hoofd en dat scheelt veel stoot- en valpartijen. Mooie bijkomstigheid: ik weet waar ik naar toe ga. En zo bloeien de plannen voor HSP-yogalessen, zonnegroet-workshops en themadagen op. Inclusief mijn enthousiasme voor de yoga. Nieuwe slogan: ‘een slimme meid begint bij zichzelf’.

Simone

* Ook IK-MOI-JAG-plannetjes smeden?? Check http://missionstatement.nl! Daar vind je het plan dat ik ooit gebruikt heb. En let me know wat jouw flip-moment is!

Trefwoorden: 
yoga Ede Wageningen mooi plan met begin

Reactie toevoegen