Mannen versus vrouwen?

Laatst stond ik onder de douche na te denken over de yogalessen van vorige week. Het thema was: herkennen van je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Dus hard & zacht, controle & loslaten, begrensd & oeverloos. Mijn ratio vond dat alle macht/kracht bij het mannelijke lag. Maar gevoelsmatig was dat idee zo krom als het pisstraaltje uit de douchekop.

Shampoo & pap
Dus maalde mijn geest nog even door. En ineens floepte het binnen terwijl ik veel te veel shampoo uit de fles kneep: hoe krachtig is het wel niet om dingen los te laten (=v)?!?! Je wordt namelijk helemaal gek als je alles, ALLES vast wil houden. Een dikke overload, waar je hoofd (en lichaam) géén pap van lust.

Bewust vrouwtje & mannetje
Weldra kwam het wonderbaarlijke inzicht tot mij dat de macht ligt in het BEWUSTZIJN van je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten (yep, we hebben 't echt alle twee!!). Niet het één of het andere is machtiger, maar het bewustzijn ervan bepaald hoe krachtig en effectief je je m/v-spul inzet.

Twijfel & controle
Want als je ziet dat je in twijfel verstrikt raakt, doordat je alle kanten van een zaak ziet (=v), dan kun je je daadkracht (=m) aanspreken om vooruit te komen. Of als je, zoals ik, alles wilt controleren (=m), en je ziet deze neiging, dan kun je bewust de keuze maken om een stap terug te doen en het gewoon te laten gebeuren (=v). Al dan niet met knikkende knietjes.
Hoofd en gevoel waren het wel eens over deze stelling, dus kon ik m'n haren gerust uitspoelen. Met een opgeruimde geest en schone haren kon m'n dag niet meer stuk. Hoera voor de douche-inzichten!!

Simone
P.S. met 'macht' bedoel ik de mogelijkheid om ergens richting/vorm aan te geven. Geen idiote spelletjes waarbij er een winnaar & verliezer is. Yak! ; )

Trefwoorden: 
yoga Ede Wageningen mannen versus vrouwen

Reactie toevoegen