Hoe snot 'moeten' verslaat

Erg bijzonder, wat bacillen en virussen met je doen. Naast het wegvreten van alle energie en lust in wat dan ook (behalve warme kruiken), spoelen ze ook ieder sprankje inspiratie door het snotriool. Sorry als het wat te plastisch is uitgedrukt. Maar echt waar, totale platlegging van de goddelijke vibe die creativiteit heet.

Dus ook frappant weinig input voor een blog. Yesss... en dan komt de stem tevoorschijn die brult: ‘maar je zál er wat uitpersen. Als is ’t het laatste wat je doet!´ Want eenmaal een blog beginnen, betekent consequent wat van je laten horen. Hmmm. Ik ruik een kans, zelfs met mijn verstopte neus, om deze ´moet´-overtuiging een lesje te leren.

Dus haal ik een flinke rol wc-papier. Snif, snuif en snotter er eens goed in. Rol er een papier-mâché-balletje van. Strompel naar het toilet, maak een 3-punter en geef een jens op de water-besparende knop.

Zo weer een ‘moeten’ minder. Waar een bacil al niet goed voor is. Of een virus. En tevreden zoek ik weer de bank op. Inclusief dekentje, poes en warme thee.

Simone

Reactie toevoegen