Frustreer je naar zelfontwikkeling

Fantastisch, mensen die met zichzelf in de knoop zitten. Minstens zo inspirerend als mensen die precies doen wat ze willen. Want de knoop-mens laat me zien hoe belangrijk negatieve emoties zijn in het ontwikkelen van jezelf.

Emo-benzine
Gevoelens van leegte, onvrede en de onzekerheid van ‘wat wil ik nou?!?’ zijn allemaal brandstoffen om een verandering in je leven te brengen. En daar heeft een knoop-mens vaak meer dan genoeg van.

Use it!
Ik heb geleerd het te zien (door het zelf te ervaren) als iets wat je kunt inzetten voor je geluk, die negatieve gevoelens. Hoe ongelukkiger je bent, hoe mooier, want hoe zekerder dat je andere keuzes maakt. Dan ga ik doodleuk wel even voorbij aan alle pijn, worstelingen en onzekerheden. Maar die emoties zijn tijdelijk. Dat gaat over. Het proces van verandering gaat altijd door, als je je keuzes herkent.

Oei, ik groei-effect
Via die laaiende, interne emo-vuurtjes ontwikkel je jezelf. Je groeit. En van groei wordt je gelukkig. Want ontwikkeling past helemaal bij je natuurlijke wezen. Alles in de natuur groeit door. En dat natuurlijke, oprechte, échte zie ik in een knoop-mens die vertelt over de dingen waar hij/zij tegenaan loopt. De authentieke emotionele vonken spatten eraf. Voor een moment ongehinderd door een masker, eisen en regels.

Ja prachtig, tranen van wanhoop en frustratie. Want die kunnen leiden tot het mooiste wat er is: jezelf zijn.

Simone

Reactie toevoegen