De bruisende balans

Nou, ik ben er uit! In balans zijn is níet saai! Dat was namelijk toch wel een beetje wat me tegenhield om ‘in balans te komen’. Ik dacht: nooit meer uit de band springen, feestje vieren. Alleen maar heel verantwoord leven, niets geks doen. Getsie. Klinkt veel te volwassen.

Behoefte
Maarrrr, in balans zijn is eigenlijk het tegenovergestelde van volwassen zijn. Want wie zijn het meest en mooiste in balans? Juustem! Kinderen. En zijn zij saai, droog, tam? Juustem². Wat doen ze dan wel? Gewoon dat waar ze behoefte aan hebben. Dát zorgt er voor dat ze in balans blijven.

Kinder-balans
Hebben ze ‘n beetje teveel M&M’s gegeten? Dan razen ze gewoon lekker uit op hun driewieler, gooien ze er uit wat ze teveel hebben binnengekregen (meestal op het nieuwe vloerkleed) en gaan daarna jankerig met hun sugar dip op de bank hangen. Na een uurtje of wat zijn ze weer in de oude staat teruggekeerd.

Volwassene-balans
En wij volwassenen? We doen eerst moeilijk over een paar van die choco-dingen (calorieën en E-nummers enzo), vreten ons dan alsnog vol (geen persoonlijke afspiegeling hoor… LOL), voelen zich dan schuldig, controleren de sugar rush door als een bezetene achter de laptop RSI te kweken en gaan gewoon door als de dip zich aankondigt. Wat toch enigszins de balans beïnvloedt.

Boodschappenlijstje
Kortom: om in balans te blijven, koop je naast een zakje M&M’s ook een driewieler en bank. Dan weet je dat wat je ook doet, je weer lekker bij kan komen. Om de volgende dag je balans een impuls te geven met spekje, dropjes, stroopwafels, … Hoezo saai? Het is balans-leven is één groot feest!

Simone

Trefwoorden: 
balans

Reactie toevoegen